У СИРІЇ ПОЧАЛА ВОЮВАТИ НОВА РОСІЙСЬКА ПВК «ПАТРІОТ» — ТЕЛЕКАНАЛ «ДОЖДЬ»

В Сирії з весни 2018 року почала воювати нова приватна військова компанія (ПВК) «Патріот», імовірно пов’язана з міністерством оборони РФ. Про це повідомляє телеканал «Дождь» з посиланням на дані співрозмовника на ринку охоронних послуг, офіцера Міноборони РФ та представників ветеранських організацій. За інформацією джерел, «Патріот» формується в тому числі з кадрових російських військовослужбовців.

Офіцер Міноборони РФ, порівнюючи нову ПВК з «групою Вагнера», зазначив, що у «Патріоті» платять більше і краще ставлять бойові завдання. Командири «Патріота» можуть отримувати відсоток від угод між ПВК і замовниками її послуг. Співрозмовник у ветеранських структурах розповів телеканалу, що «Вагнер» і «Патріот» конкурували за отримання контракту, пов’язаного з охороною золотошукачів у Центральноафриканській республіці.

За словами джерела, контракт все ж дістався «Вагнеру». Також обидві військові компанії воюють в Сирії. «Якщо «Вагнер» частіше бере на себе бойові завдання, то «Патріот» більше займається охороною перших осіб», — додав співрозмовник телеканалу.

Наголошується також, що «Патріот» — не єдина нова ПВК, є й інші компанії, вони «входять до Лівії, Ємену, Судану, Брунею, йде цілий комплекс консультацій з африканським країнам». Одна з ПВК, яка поки не має назви, охороняє будівництво російської бази в Бурунді.

Міністерство оборони РФ не прокоментувало цю інформацію телеканалу.

Поделиться публикацией