У РОСІЇ РОЗРОБЛЕНО КОМПЛЕКС УПРАВЛІННЯ ППО — «МАГІСТР-СВ»

Холдинг «Роселектроніка» (входить в Ростех) в цьому році почне серійне виробництво новітніх комплексів управління вогневими засобами протиповітряної оборони (ППО) «Магістр-СВ», система пройшла держвипробування і прийнята Збройними силами Росії, повідомили в прес-службі держкорпорації.

Про це 31 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

 

«Холдинг« Роселектроніка »в 2021 році почне серійне виробництво комплексів автоматизованого управління вогневими засобами військової ППО« Магістр-СВ ». Новий уніфікований модуль призначений для розвідки повітряного простору з використанням зовнішніх і вбудованих засобів розвідки і координації протиповітряної бою. Розробка пройшла держвипробування і прийнята на постачання російської армії ».

 

Як відзначили в РОСТЕХ, «Магістр» оснащений унікальною оптико-електронної станцією, здатної автоматично виявляти, розпізнавати і супроводжувати повітряні цілі.

 

«Для забезпечення таких технічних можливостей розробникам потрібно було створити базу даних оптичних характеристик різних повітряних цілей і особливостей випромінювання природних перешкод», — додали в прес-службі.

 

Крім того, до складу «Магістра» входить малогабаритний радіолокаційний обнаружитель, який поєднує можливості оглядового радіолокатора і високу точність вимірювання координат. Його архітектура «випереджає всі відомі на сьогоднішній день кошти радіолокаційного виявлення».

 

Передбачена можливість інтеграції «Магістра» в підсистему управління ППО перспективними та існуючими зенітними ракетними комплексами, здатними вести боротьбу з високоточною зброєю і багатоцільовими безпілотними літальними апаратами, додали в корпорації.

 

Розробку і виробництво уніфікованих модулів «Магістр-СВ» веде НПП «Рубін» (входить в концерн «Вега» холдингу «Роселектроніка»). Як зазначив гендиректор «Веги» В’ячеслав Міхєєв, якого цитує прес-служба, при розробці «Магістра» був врахований досвід військової експлуатації комплексу «Барнаул-Т».

 

«До складу уніфікованого модуля увійшли якісно нові засоби розвідки повітряного простору, що задовольняють сучасним вимогам по дальності і точності виявлення повітряних цілей. Це оптико-електронна станція, внесений оптико-електронний прилад спостереження, малогабаритний радіолокаційний обнаружитель і станція радіотехнічної розвідки », — додав Міхєєв.

 

Раніше холдинг «Роселектроніка» держкорпорації «Ростех» вперше представив на виставці IDEX 2021 експортний варіант модуля «Барнаул-Т» зі складу єдиної системи управління військами в тактичному ланці.

Поделиться публикацией