У РОСІЇ ПОЧНУТЬСЯ ВЕЛИКІ ПРОБЛЕМИ З ВИПУСКОМ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ – МІНТОРГ США

Світовий експорт напівпровідників до Росії впав до рекордних значень — з моменту старту російського вторгнення в Україну він знизився на 90 відсотків

Попри те, що в Росії заявляють про відсутність проблем через санкції Заходу, насправді все зовсім інакше. Оборонна промисловість і високоточне машинобудування РФ отримали серйозний удар, оскільки залишилися без напівпровідників, гостро необхідних підприємствам для виробництва широкого спектра військової продукції.

Про це повідомило Міністерство торгівлі США.

Мінторг США також зазначає, що колапс чекає і російські авіакомпанії; до 2025 року до двох третин комерційних літаків, вироблених за кордоном, росіянами експлуатуватися не будуть — компаніям доведеться пустити всі ці машини на запчастини, щоб підтримати працездатність інших літаків.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що в країні-агресорі через санкції виник дефіцит деталей для літаків — оборонні комплекси намагаються знайти аналоги комплектуючих, яких необхідні сотні.

Тим часом Сполучені Штати Америки розширили санкції проти кремля — в список потрапили десятки нових організацій, а також фізичних і юридичних осіб. Також у Байдена впровадили заборону на імпорт російського золота.

Поделиться публикацией