У РОСІЙСЬКІЙ АРМІЇ З’ЯВИТЬСЯ ТАНКОВИЙ БАТАЛЬЙОН Т-34

У Росії сформують батальйон з танків Т-34 переданих Лаосом, частина буде дислокуватись на базі 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської дивізії у Наро-Фомінську.

Таку інформацію повідомляє портал Ukrainian Military Pages 21 ц.р.

Тридцять машин, переданих Лаосом, 20 січня прибули в підмосковний Наро-Фомінськ, де їх урочисто зустрічали «ряжені» червоноармійці і різні офіційні посадовці. У Росію танки були доставлені морем у Владивосток, а потім залізницею у Наро-Фомінськ.

На церемонії зустрічі танків, заступник міністра оборони РФ генерал армії Дмитро Булгаков повідомив, що танки надійдуть у розпорядження Кантемирівської дивізії.

«На підставі вказівок міністра оборони, начальника генерального штабу прийнято рішення про створення батальйону Т-34. Зведений батальйон буде дислокуватися у Наро-Фомінську, в 4-й гвардійській Кантемировській дивізії», – повідомив командир дивізії Володимир Завадський. За його словами, вже 1 березня батальйон буде готовий до виконання своїх завдань.

Найближчим часом екіпажі танків почнуть підготовку до «параду Перемоги» на Красній площі. Крім того, машини будуть брати участь у історичних теле- і кінопроектах.

Танки, які прибули, зібрані у Чехословаччині у 50-их роках минулого сторіччя. Про це свідчить ряд відмінностей характерних для продукції заводів CKD Соколово і ZJVS Martin.

Поделиться публикацией