У РОСІЙСЬКИХ ПЗРК «ВЕРБА» ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ШВЕЙЦАРСЬКІ КОМПОНЕНТИ

У російських переносних зенітно-ракетних комплексах “Верба” використовуються компоненти електроніки швейцарського походження.

Про це 31 жовтня ц.р. повідомив “Мілітарний” з посиланням на анонімних спеціалістів Сил оборони.

У оптичній трьохдіапазонній головці самонаведення ракети 9М336 був виявлений перетворювач живлення від швейцарської компанії Traco Power.

Росіяни заявляють, що головка захищена від наявних і перспективних засобів постановки лазерних перешкод.

Елементи ракети, судячи з маркування, мають різні роки випуску: плати виготовлені у 2014 році, а сама ракета – у 2020 році.

Також цікаво, що ракета використовує твердопаливний двигун 1976 року виробництва, який знятий з старого ПЗРК “Игла”.

При цьому, росіяни заявляють, що на 9М336 встановлюється новий двигун, який забезпечує ураження цілей на висоті не більше 4,4 кілометрів і на дальності близько 6 кілометрів.

Невідпрацьоване паливо, що має високий рівень фугасності та брезентності, використовується як додатковий уражаючий елемент.

Нагадаємо, що ПЗРК “Верба” – це достатньо “свіжий” виріб, що був прийнятий на озброєння російської армії у 2014 році.

До складу комплексу входить автоматизована система управління, яка використовуючи РЛС 1Л122, здатна автоматично знаходити і визначати цілі.

АСУ може визначати параметри польоту, а також розподіляти знайдені цілі між зенітниками з урахуванням їхнього розташування.

Також до складу комплексу входять наземний ідентифікатор “свій-чужий” 1Л229В, контрольний пункт 9В861, модуль планування 9С931 та модуль розвідки і управління 9С932-1.

 

Поделиться публикацией