У ПОЧАТКОВІЙ ФАЗІ РОСІЙСЬКОЇ ВІЙНИ В УКРАЇНІ РОСІЯ ФАКТИЧНО ЗАЗНАЛА ПОРАЗКИ. ДРУГА ФАЗА ВІЙНИ РФ БУДЕ ЖОРСТКІША – ЗАХІДНІ ЗМІ

Британське міністерство оборони в оприлюдненій зранку 2 березня короткій оцінці становища в Україні на сьомий день вторгнення Росії каже, що «досягнення» росіян обмежені, передає «Голос Америки».

Про це 2 березня ц.р. повідомив «Главком».

Узагальнена оцінка британського оборонного відомства зведена до трьох пунктів:

— хоча є повідомлення, що російські військові зайшли в центр Херсона на півдні, загалом за минулу добу їхні досягнення були обмежені. Це, напевне, спричинене поєднанням їхніх триваючих проблем з логістикою і потужним українським опором.
— Важка російська артилерія та авіація впродовж доби далі завдавали ударів про міським масивам, головно зосередившись на містах: Харків, Київ, Маріуполь і Чернігів.
— Кількість цивільних вимушених втікати від вторгнення Путіна згідно з повідомленнями перевищила 660 тисяч осіб.

Тим часом західні ЗМІ стежать за наступом на Київ з півночі і кажуть, що велика колона російської військової техніки за кілька десятків кілометрів від української столиці і далі майже не просувалася.

Західні коментатори кажуть, що у початковій фазі російської війни в Україні Росія фактично зазнала поразки, не досягнувши своєї мети – швидко завдати поразки українським силам.

Поделиться публикацией