У ПОЛЬЩІ РОЗРОБИЛИ НОВУ МОДЕЛЬ МІНОМЕТА RAK

Польська оборонна компанія Нuta Stalowa Wola продемонструвала свою нову розробку, яка призвана модернізувати самохідні 120-мм міномети Rak. Це нова башта з абсолютно іншою архітектурою, механізмом заряджання та боєукладкою. Про це пише видання Defence24.

Такі нововведення збільшують швидкострільність Rak з 6-8 пострілів на хвилину до 12-16, тобто вдвічі. Більшість додаткових характеристик поки засекречені.

Боєукладка механізму заряджання у башті вміщує якраз 20 боєприпасів, а цей показник залишився незмінним, це означає, що Rak тепер в теорії може випустити першочерговий боєзапас за 80 секунд.

Загальний боєкомплект машини був збільшений з 48 до 60 пострілів. Це досягається зменшенням кількості членів екіпажу машини з чотирьох осіб до трьох, при цьому тепер вогневу задачу можуть виконати лише дві особи — командир та водій. Дальність ведення вогню залишилась без змін — до 12 км.

В 2023 році такі міномети постачалися Україні. Йшлося про мінімум 24 одиниці, про надання яких оголосили разом з бронетранспортерами Rosomak.

Поделиться публикацией