У ПОВІТРЯНИХ СИЛАХ Є ДЕФІЦИТ РАКЕТ ДЛЯ PATRIOT

Повітряні сили відреагували на публікацію військового аналітика німецького видання Bild Юліана Рьопке, який у своєму дописі у соцмережі X заявив, що «в Україні закінчилися ракети Patriot і Iris-T. Також вичерпано або знищено більшість інших запасів засобів ППО».

«Для нас дійсно ракети до систем ППО являються дефіцитними, оскільки Україна їх не виробляє, і ми повністю залежимо від наших партнерів. Партнери знають про нашу потребу, знають, що нам необхідно», – сказав речник Повітряних сил Ілля Євлаш у коментарі NV, але не став уточнювати інформацію щодо кількості ракет, пославшись на те, що це «інформація з обмеженим доступом».

У своєму дописі Юліан Рьопке, окрім припущення щодо вичерпання запасів ракет ППО звернув увагу на те, що ця ситуація відбувається «при тому, що на наших складах [західних країн] сотні систем і тисячі ракет. Нема слів. Просто злість».

Допис Рьопке з’явився після того, як почали надходити повідомлення про ураження російськими ракетами Трипільської ТЕС. Пізніше експерти зазначили, що російські війська для цього удару застосували найновішу розробку – крилаті ракети Х-69, що мають поліпшені тактико-технічні характеристики.

Поделиться публикацией