У ПЕРУ ЗАГОВОРИЛИ ПРО ШТРАФНІ САНКЦІЇ СТОСОВНО УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ВІДПОВІДНО ЗРИВУ ПОСТАВКИ АН-178

У Перу заговорили про штрафні санкції стосовно українських підприємств відповідно зриву поставки Ан-178 у зазначений контрактом термін.

Про це 16 грудня ц.р. повідомив портал «Крылья», посилаючись на Info Defensa,

Крайній термін поставки літака за угодою – 23 жовтня 2021 року, що відповідає початку введення штрафних санкцій з 24 жовтня 2021 року.

Вказується, що про ці наміри 25 жовтня перуанська сторона листом повідомила Державну компанію «Спецтехноекспорт», яка і підписала відповідну угоду.

1 лютого 2021 року  Державне підприємство «Антонов» досі не отримало кошти на будівництво літака Ан-178 для Перу.

Раніше повідомлялося, що у ДП «Антонов» зазначили, що така затримка коштів може позначитися на темпах будівництва літака, оскільки підприємство потребує кошти для закупівлі іноземних комплектуючих для цього літака.

Представник підприємства розказав, що проблема може полягати в процедурній частині, оскільки контракт був укладений не «Антоновим», а спецекспортером – компанією «Спецтехноекспорт»

За даними Головного управління адміністрації фінансів Міністерства внутрішніх справ Перу, штрафи, які застосовуються з 24 жовтня, складають 5000 доларів у місяць в перші два місяці, 35 000 доларів у місяць між третім та п’ятим місяцем просрочки, 70 000 доларів між п’ятим та дванадцятим місяцями.

У разі якщо літак не поставлений за ці 12 місяців перевищення, покупець може вимагати розірвання контракту.

Поделиться публикацией