У ПДВ РФ СФОРМУЮТЬ П’ЯТУ ДИВІЗІЮ — КОМАНДУВАЧ

Ще одна дивізія з’явиться в складі Повітряно-десантних військ (ПДВ) Росії. Про це повідомив командувач ВДВ Андрій Сердюков в інтерв’ю газеті «Красная звезда», опублікованому 22 лютого.

Зараз до складу ПДВ, не рахуючи частин забезпечення і навчальних закладів, входять чотири дивізії і п’ять бригад.

«Бойовий склад військ буде включати п’ять дивізій, чотири десантно-штурмові бригади, артилерійську бригаду, з’єднання та військові частини забезпечення, а також військові навчальні заклади», — сказав Сердюков.

Крім того, за його словами, збільшиться чисельність ПДВ. «Збільшення чисельності в минулому році — це тільки один з етапів розвитку і будівництва Повітряно-десантних військ. При активній підтримці верховного головнокомандувача Збройними силами Російської Федерації планується проведення ще кількох заходів, які будуть спрямовані на значне кількісне і якісне посилення військ », — повідомив виданню генерал.

Він зазначив, що в складі ПДВ передбачено створення бригади «нового типу», яка за рахунок мобільного складової і збільшеного бойового потенціалу отримає якісно інші можливості.

У серпні 2018 року Сердюков повідомляв, що у ПДВ до 2019 року завершиться формування трьох танкових батальйонів, а також підрозділів радіоелектронної боротьби і безпілотників. Розвідувальні роти були переформовані в батальйони, в Криму з’явився окремий десантно-штурмовий батальйон, також був створений окремий ремонтно-відновлювальний батальйон ВДВ.

Підрозділи безпілотних літальних апаратів будуть сформовані до кінця 2019 року в усіх з’єднаннях ПДВ, зазначив Сердюков.

«На сьогоднішній день у складі дивізій і бригад сформовано шість рот і два взводи безпілотної авіації. До кінця 2019 року в усіх з’єднаннях Повітряно-десантних військ будуть сформовані підрозділи БЛА [безпілотних літальних апаратів] », — сказав Сердюков.

Він нагадав, що перші підрозділи безпілотників почали створюватися в ВДВ в 2014 році, а зараз їх можливості суттєво розширюються. «Так, крім повітряної розвідки, вже сьогодні за допомогою безпілотників можна виконувати завдання РЕБ [радіоелектронної боротьби], збільшувати дальність зв’язку наземних радіостанцій, коригувати вогонь артилерії, удари авіації в будь-яких кліматичних умовах, як вдень, так і вночі», — пояснив генерал.

За його словами, розвитку безпілотників у ПДВ приділяється особлива увага поряд із забезпеченням десантників сучасною технікою РЕБ і радіаційної, хімічного і бактеріологічного захисту.

Сердюков також розповів про розробку нових парашутних систем спеціального призначення з кисневим обладнанням для стрибків з великої висоти.

«У рамках проведеної дослідно-конструкторської роботи розроблені нові парашутні системи спеціального призначення за типом «Крило» з комплектом кисневого обладнання для десантування з великих висот», — сказав Сердюков.

За словами генерала, з 2018 року також розробляється парашутна система для висадки солдатів з повним озброєнням і спорядженням, йде модернізація парашутної системи Д-10 і запасного парашута для десантування в бойовому комплекті екіпіровки «Ратник». «У даних парашутних системах будуть використані нові технічні рішення, такі як тканина з нульовою проникністю повітря, позитивна плавучість вантажних контейнерів і т.д.», — уточнив командувач ПДВ.

Крім того, розповів виданню Сердюков, для ПДВ створюється уніфікована багатоцільова платформа для десантування техніки та вантажів масою понад 15 т. «У зв’язку з оснащенням Повітряно-десантних військ новими зразками техніки на базі автомобіля «КамАЗ» створюється уніфікована багатоцільова парашутна платформа, призначена для парашутного десантування техніки та вантажів польотної масою понад 15 т», — сказав генерал.

Уже в 2019 році, повідомив він, ПДВ почнуть отримувати парашутну бесплатформенной систему «Бахча-У-ПДС», створену для десантування з літаків сучасної бойової техніки, такий як БМД-4М і БТР-МДМ, з екіпажем всередині.

ПДВ в 2019 році отримають понад 90 новітніх бойових машин десанту БМД-4М і бронетранспортерів БТР-МДМ «Ракушка».

«У 2019 року в Повітряно-десантні війська спланована поставка до 300 одиниць основних зразків озброєння, військової і спеціальної техніки, в тому числі понад 90 одиниць сучасних бойових машин десанту БМД-4М і бронетранспортерів багатоцільових десантних модернізованих БТР-МДМ», — сказав Сердюков.

Генерал зазначив, що ВДВ також отримають понад 9,5 тис. Засобів десантування і парашутних систем, а також до 500 нових пристроїв супутникової авіації.

«В даний час в інтересах ПДВ проводяться більш десяти дослідно-конструкторських робіт з розвитку озброєння, військової і спеціальної техніки на гусеничному і колісному ходу, засобів десантування до них, систем управління військами, керованих і некерованих вантажних парашутних систем», — розповів Сердюков.

Генерал зазначив, що ПДВ також отримають понад 9,5 тис. Засобів десантування і парашутних систем, а також до 500 нових пристроїв супутникової авіації.

«В даний час в інтересах ПДВ проводяться більш десяти дослідно-конструкторських робіт з розвитку озброєння, військової і спеціальної техніки на гусеничному і колісному ходу, засобів десантування до них, систем управління військами, керованих і некерованих вантажних парашутних систем», — розповів Сердюков. За його словами, також планується відкрити роботи зі створення озброєння та техніки відповідно до концепції розвитку ПДВ в якості сил швидкого реагування.

Крім того, нагадав виданню командувач ПДВ, паралельно з розробками нових зразків модернізується техніка, вже стоїть на озброєнні. Ці заходи дозволять до 2020 року довести частку сучасної техніки і озброєння в Повітряно-десантних військах до 67,9% (проти більш 63% в кінці 2018 року).

У серпні 2018 року на форумі «Армія» був підписаний контракт на поставку ПДВ в 2018-2020 роках 190 БМД-4М і бронетранспортерів «Ракушка».

Бойова машина десанту БМД-4М здатна вести вогонь на дальності до 7 км і боротися з найсучаснішими танками на відстані до 5 км. Основне озброєння включає в себе знаряддя калібру 100 мм з боєкомплектом на 34 снаряди та чотири керовані ракети «Аркан», а також автоматичну гармату калібру 30 мм (боєкомплект — 500 снарядів) і 7,62-міліметровий кулемет.

БТР-МДМ «Ракушка» масою 13,2 т озброєна двома кулеметами. Екіпаж складається з двох осіб, до складу десанту може входити до 13.

Поделиться публикацией