У НАСТУПНОМУ РОЦІ ОЧІКУЄТЬСЯ КОНТРАКТ НА АН-74

У 2021 році очікується контракт на транспортний літак Ан-74 для українських військових авіаторів.

Про це 28 жовтня повідомив Укрінформ, посилаючись на повідомлення віцепрем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Інформація була озвучена на учорашньому брифінгу присвяченого підсумкам роботи Урядової комісії з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш.

Окрім підготовки до майбутньої закупівлі літаків Ан-74 він згадав про проєкт закупівлі для потреб Повітряних Сил ЗСУ літаків Ан-178:

Можу доповісти, що вже сьогодні Міністерство оборони узгоджує останні штрихи контракту з державним підприємством «Антонов» щодо закупівлі літаків Ан-178, а в наступному році передбачаємо закупити за контрактом також з нашими авіаторами літаки Ан-74, – повідомив Олег Уруський

Віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України не уточнив для якого саме відомства заплановано придбання літаків типу Ан-74.

Наразі Повітряні Сили ЗСУ не експлуатують Ан-72/74, єдине військове формування де вони перебувають на озброєнні – Національна Гвардія України.

 

Поделиться публикацией