У МІНІСТЕРСТВІ ОБОРОНИ ЗАВЕРШУЄТЬСЯ РОЗРОБКА ПЛАНУ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

У Міністерстві оборони завершується розробка двох концептуальних документів – нової редакції Стратегічного оборонного бюлетеня і Плану оборони України.

Про це 11 травня ц.р. повідомив Ukrainian military pages, посилаючись на заяву міністра оборони Андрія Таран під час сесії «Стратегія національної безпеки України» Всеукраїнського форуму «Україна 30».

За його словами у чинній Стратегії національної безпеки основною системною і довгостроковою загрозою національній безпеці є Російська Федерація.

Міністр повідомив, що на шляху досягнення цілей Стратегії, Міноборони спільно з народними депутатами розробило низку законопроєктів. Зокрема, проєкт закону щодо територіальної оборони уже перебуває на зовнішньому погодженні. Також очікуються зміни до законів України «Про розвідку», «Про оборону України», «Про Збройні Сили України». Крім того, у Міноборони завершується розробка двох важливих концептуальних документів – нової редакції Стратегічного оборонного бюлетеня і Плану оборони України.

Можу виокремити три шляхи досягнення цілей Стратегії нацбезпеки: реформування Збройних Сил і всього сектору оборони України відповідно до принципів і підходів НАТО; демократичний цивільний контроль і його зміцнення; розвиток боєздатності, боєспроможності усіх складових сил оборони. Для цього Міністерством оборони проводиться переозброєння українського війська, закуповується сучасна військова техніка, взаємосумісна з тією, що на озброєнні армій держав-членів НАТО. А це своєю чергою дозволить спільно діяти на полі бою

Окремо міністр зупинився на розвитку інфраструктури та будівництві військових містечок для військових частин і підрозділів, сформованих з 2014 року без пунктів постійної дислокації, казарменно-житлового фонду тощо.

Також він зазначив, що наразі триває впровадження реформи за напрямом соціального захисту військовослужбовців, результати якої очікуються вже цього року

 

Поделиться публикацией