У МОУ ОПРАЦЬОВУЮТЬ ПИТАННЯ ДОБУДОВИ КОРАБЛЯ «ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ»

Складові та комплектуючі частини корабля «Володимир Великий» проєкту #58250 з метою їх збереження та подальшої добудови корабля буде переміщено на потужності одного із вітчизняних суднобудівних заводів, повідомив Міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, загальна сума вже вкладених коштів у будівництво та проєктування складає майже 569 мільйонів гривень (при курсі 1 долар — 8 гривень).

Про це 12 серпня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на Міністерство оборони України.

Нині готовність «Володимира Великого» складає 17%, а його елементи перебувають на території колишнього ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод». Зокрема, виготовлено блоки 1-7 основного корпусу корабля та блок 8 надбудови корабля, закуплено частину обладнання вітчизняного та іноземного виробництва. За останніми оцінками, на добудову корабля «Володимир Великий» необхідно близько 8,3 млрд. грн. без урахування боєкомплекту.

— Наразі спільно з Генеральним штабом Збройних Сил України опрацьовується питання добудови корабля вже за класом «фрегат». У такому форматі в майбутньому «Володимир Великий» зможе замінити в бойовому складі Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьмана Сагайдачного», — зазначив Міністр оборони України Андрій Таран.

Він також зауважив, що можливості щодо добудови корабля «Володимир Великий» тісно пов’язано з набуттям спроможностей підприємств суднобудівної галузі України під час виготовлення корвету класу «АДА» спільно з турецькою стороною, а процес переміщення складових та комплектуючих частин корабля триватиме близько 4 місяців.

Поделиться публикацией