У ЛІВІЇ В СКЛАДІ ПВК «ВАГНЕР», КРІМ РОСІЯН, ЗНАХОДЯТЬСЯ ГРОМАДЯНИ ЩЕ ЧОТИРЬОХ КРАЇН

У Лівії в складі ПВК «Вагнер», крім росіян, знаходяться громадяни ще чотирьох країн, вони діють на боці генерала Халіфи Хафтара і його Лівійської національної армії.

Про це 7 травня ц.р. повідомило BBC з посиланням на доповідь ООН.

«У складі ПВК, крім росіян, воюють громадяни Білорусі, Молдови, Сербії та України», — йдеться в 57-сторінковій доповіді співробітників моніторингової місії комітету ООН з санкцій щодо Лівії.

Спостерігачі ООН повідомили і про сирійських найманців, які теж борються на стороні генерала Хафтара.

За даними спостерігачів, у Лівії зараз перебувають близько 1,2 тис. Найманців з ПВК «Вагнер». У документі підкреслюється, що це — приблизна оцінка.

Інформація, на основі якої було підготовлено доповідь, взята з відкритих джерел, а також заснована на «візуальних контактах», пояснюють автори доповіді.

Раніше в цьому році президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що в Лівії розміщені 2,5 тис. Бійців «ПВК« Вагнер ». Також він заявляв, що там знаходяться ще 5 тис. Солдатів з Судану, з Чаду і Нігера, також воюючих на боці Хафтара.

У доповіді ООН мовиться, що найманці в Лівії, «надають технічну підтримку в ремонті військових машин і беруть участь в бойових операціях». Члени ПВК працюють наводчиками артилерії, снайперами і дають консультації в області протидії електронного спостереження, стверджують автори доповіді.

Поделиться публикацией