У ЛЮТОМУ В УКРАЇНІ РОЗПОЧНУТЬСЯ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ ПРИКОРДОННИКІВ

У лютому в Україні розпочнуться військові навчання прикордонників з використанням стандартів НАТО та за участю тренерів з країн Альянсу. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Про це 17 січня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Згідно з повідомленням, у Львівській області закінчилася Головна конференція щодо планування навчання підрозділів у рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U).

Участь у конференції брали понад 30 делегатів ДПС та Збройних сил України та США. Темою для обговорення стало тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ. За підсумком конференції було ухвалено рішення, що маневри розпочнуться у першій декаді лютого та триватимуть до початку квітня.

«Цього року бійців навчатимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн НАТО. Підготовка проводитиметься з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS», — повідомили у ДПСУ.

Метою навчань є здобуття українськими військовими кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та сумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Поделиться публикацией