У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОЧАЛИСЯ ЩОРІЧНІ УКРАЇНСЬКО-АМЕРИКАНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ

У Львівській області в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки почалися щорічні українсько-американські командно-штабні військові навчання Rapid Trident ( «Стрімкий тризуб-2019»).

Про це 16 вересня ц.р. повідомляє «Радіо.Свобода».

Навчання проходитимуть протягом двох тижнів, в них візьмуть участь понад 3800 тисяч військовослужбовців з 14 країн світу, зокрема, з України, США, Канади, Польщі, Великобританії, Молдови та Грузії.

У Rapid Trident вперше братиме участь весь склад багатонаціональної української бригади. Це десята десантна гірничо-штурмова бригада, яка одночасно також тренується на Яворівському полігоні в рамках спільних українсько-натовських навчаннях. Також в навчаннях беруть участь Національна гвардія, Національна поліція і прикордонники.

В рамках Rapid Trident військовослужбовці за допомогою комп’ютерів і спеціального програмного забезпечення зможуть моделювати дії і своїх підрозділів, і умовного противника. Сценарій навчання включає відпрацювання бойових дій під час водного захоплення території і визволення населеного пункту від ворога.

«Навчання включає дві фази — відпрацювання планування і управління застосування багатонаціональної дивізії в ході відображення збройної агресії. В українській армії є все для виконання бойових завдань », — зазначив начальник управління підготовки оперативного командування« Захід »ВСУ Олександр Жакун.

Командир 10-ї гірничо-штурмової бригади Юрій Гуцуляк підкреслив, що для нього і його соратників дуже важливий обмін досвідом.

«Ми можемо багато чому навчитися у них, а вони — у нас, тому бригада з перших днів перебуває на Донбасі. Ми багато бачили нового — це знешкодження саморобних вибухових пристроїв, з топографії багато нового, медицина потужна в країнах НАТО, і ці навички нам дуже знадобляться », — зазначив він.

Повідомляється що, Rapid Trident проводяться в Україні щорічно з 1994 року.

Поделиться публикацией