У КРИМУ З’ЯВИВСЯ БАК «ОРІОН» — У ВІДПОВІДЬ НА ПОЛЬОТИ УКРАЇНСЬКИХ БАК BAYRAKTAR TB2

У відповідь на що проводяться на Україні натовські навчання Sea Breeze і польоти українських безпілотних авіаційних комплексів (БАК) Bayraktar TB2 біля російських кордонів на території Криму з’явився ударний безпілотник «Оріон».

Про це повідомив belvpo.com з посиланням на супутниковий знімок аеродрому Кіровський, недалеко від Феодосії.

 

Як повідомляє портал, дрони турецького виробництва літали у Кримського півострова ще в квітні цього року. Один з Bayraktar TB2 виявили тоді в рамках проведення маневрів «Об’єднані зусилля-2020». «Судячи з усього, він злетів з аеродрому в Старокостянтинові (Хмельницька область), де базується 383-й полк безпілотників. Примітно, що під час польоту Bayraktar TB2 недалеко від Криму діяли два натівських дрона — Global Hawk і RC-135W Rivet Joint» — вказує джерело.

 

Тим часом, «Рособоронекспорт» вперше виводить на зовнішні ринки ударно-розвідувальний безпілотник «Оріон-Е». Вперше він був продемонстрований на військово-технічному форумі «Армія-2020» в серпні 2020 року. На початку 2021 року російське військове відомство здійснило закупівлі цих БАК, відомих у країні під ім’ям «Іноходець».

 

Максимальна злітна вага експортного варіанту безпілотника — 1000 кг, маса корисного навантаження становить близько 200 кг, довжина — 8 м, розмах крила — 16 м. «Оріон-Е» здатний працювати в повітрі протягом доби. Озброєння дрону складається з керованих ракет, коректованих авіабомб КАБ-100 і КАБ-50Л, коректованих авіабомб КАБ-20С, а також некерованих фугасних авіабомб ФАБ-50.

Поделиться публикацией