У КИЄВІ З ВІЗИТОМ ПОБУВАЛИ ДЕРЖСЕКРЕТАР США ЕНТОНІ БЛІНКЕН І МІНІСТР ОБОРОНИ США ЛЛОЙД ОСТІН

У Києві з візитом побували держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін. Американська делегація прибула до України 24 квітня, тоді ж відбулася зустріч чиновників з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив Офіс президента України.

Візит Блінкена та Остіна — перший приїзд американських чиновників в Україну з початку повномасштабної війни з Росією. Також цей приїзд важливий на тлі того, що США на відміну від багатьох європейських країн досі не повернули своє посольство до Києва.

За інформацією Reuters, Блінкен і Остін під час візиту до Києва повідомили Володимиру Зеленському, що американські дипломати можуть повернутися до України найближчого тижня. Крім того, в столиці України вони оголосили про виділення $713 мільйонів на військові потреби Україні й ще 15 країнам, повідомляє Associated Press.

Як розповів у фейсбуці президент Володимир Зеленський, «обговорили з держсекретарем Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки».

Поделиться публикацией