У КИЄВІ ЗАПУСТИЛИ НОВУ ДІЛЬНИЦЮ З ВИГОТОВЛЕННЯ ВЕЛИКОКАЛІБЕРНИХ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ СНАРЯДІВ

У Києві запустили нову виробничу дільницю з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів Державної акціонерної холдингової компанії (ДАХК) «Артем». Разом з тим в Україні найближчим часом можуть поставити на серійне виробництво найдефіцитніші боєприпаси. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив президент України Петро Порошенко 9 серпня ц.р.

«Радий бути присутнім при запуску нової виробничої дільниці із виготовлення артилерійських боєприпасів великих калібрів. За 4 роки артилерія – бог війни – забезпечила надійну оборону української землі», — написав Порошенко.

Він додав, що Україна вже готова до запуску серійного виробництва найдефіцитніших для Збройних сил України боєприпасів.

«Ми не лише відновили виготовлення боєприпасів для ЗСУ, але й зробили їх більш точним, більш ефективним, збільшивши потужність та ефективність української армії. Вже найближчим часом ми готові поставити виробництво найдефіцитніших боєприпасів на серійний потік», — зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що у липні снаряди українського виробництва калібру 152-мм для артилерійської системи «Гіацинт» успішно пройшли один з етапів випробувань. Тестування великокаліберних снарядів на полігоні Чернігівської області проводили українські артилеристи, а їх результат оцінювався комісією Ministry of Defense of Ukraine.

Поделиться публикацией