У ЗСУ ПРОДОВЖУЮТЬ САМОСТІЙНУ МОДЕРНІЗАЦІЮ КОМПЛЕКСІВ УПРАВЛІННЯ АРТИЛЕРІЇ

У ЗСУ продовжують самостійну модернізацію комплексів управління артилерії, яка здійснюється на фондах Міністерства оборони України та розпочалась декілька років тому.

Про це 5 жовтня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  АрміяInform.

Проводять роботи фахівці та військовослужбовці 732-ї Центральної артилерійської бази озброєння.

В ході робіть військові ремонтники проводять повне розбирання бойових машин із заміною всіх технічних елементів – гумових виробів, відновлення двигунів, шасі, електростанції тощо.

Процес ремонту та модернізації комплексу управління вогнем самохідної артилерії

У ЗСУ продовжують модернізацію комплексів управління артилерії. Процес ремонту та модернізації комплексу управління вогнем самохідної артилерії Фото: АрміяInform

Після чого проводиться збирання та фарбування машин:

Ремонтники 732-ї Центральної артилерійської бази озброєння ЗСУ встановлюють сучасні засоби зв’язку типів «Аселсан», «Харріс» і «Моторола», та замінюють інше обладнання на комплексах управління вогнем артилерії.

Роботи із заміни обладнання дозволяють зменшити вагу одного комплексу управління вогнем артилерії на 1200-1500 кг.

В свою чергу це позитивно впливає на прохідність машини та дозволяє здійснити перекомпоновку комплексу для покращення умов роботи екіпажу.

Машина управління вогнем артилерії — це уніфікована командно-спостережна (командно-штабна) машина артилерії, що призначена для автоматизації процесу управління вогнем і бойовими діями артилерійських підрозділів.

 

Раніше роботи з модернізації та виробництво таких комплексів проводились виключно на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

У ЗСУ продовжують модернізацію комплексів управління артилерії. Скріншот з відео репетиції параду з КАУ “Оболонь-А”

Так на військовому параді до Дня Незалежності у 2018 році вперше була показана машина управління вогнем артилерії комплексу автоматизованого управління (КАУ) «Оболонь-А», розробки та виробництва Львівський завод «ЛОРТА», що виконана на шасі багатоцільового тягача МТ-ЛБу.

Окрім шасі МТ-ЛБу можливе виконання комплексів управління вогнем артилерії на автомобільному шасі у разі якщо підрозділ озброєний буксованими артилерійськими гарматами.

 

 

 

Поделиться публикацией