У ЗВИНУВАЧЕННЯХ НА МОЮ АДРЕСУ НЕ ВРАХОВАНІ ПИТАННЯ ІСНУЮЧОЇ ЗАКОНОДАВЧОЇ БАЗИ – ІГОР ПАВЛОВСЬКИЙ

Закупівля палива для армії у 2016 році здійснювалася за найнижчими у порівнянні з іншими силовими структурами цінами та згідно з усіма існуючими в оборонному відомстві процедурами. Про це в інтерв’ю «Defense Express» заявив заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський, відповідаючи на питання, пов’язані із кримінальним провадженням, порушеним у жовтні ц.р. НАБУ і САП проти нього та директора Департаменту держзакупівель Міноборони.

Зокрема, НАБУ інкримінувало посадовим особам МОУ завдання збитків на суму 149 млн. грн. при закупівлі у компанії «Трейд Коммодіті» палива, збільшення ціни на яке відбувалося «за відсутності будь-яких правових підстав».

За словами Павловського, процедури щодо вибору компанії «Трейд Коммодіті» як поставщика палива для ЗСУ були проведені до того, як на нього було покладено обов’язки, звільненого заступника міністра, який відповідав за матеріальне забезпечення. «У квітні 2016 р. відбувся аукціон, на якому пропозиція від «Трейд Коммодіті» була найкращою, але самі угоди були підписані 18 травня. Проте у цей час ціна на ринку змінилася. Але навіть з урахуванням підняття цін на пальне Міноборони – що, напевно, цікаво для розуміння ситуації – все одно закуповувало пальне за найнижчими цінами, ніж усі інші покупці на ринку», — пояснює співрозмовник «Defense Express».

Генерал Павловський  стверджує, що не був знайомий із керівництвом компанії, яка виграла на аукціоні,  і його підпису на угоді немає, бо це прерогатива директора Департаменту державних закупівель Міноборони.

Ігор Павловський каже: Національне антикорупцыйне бюро при оголошенні підозри не брало до уваги документи системи єдиного документообігу відомства, де фіксується кожне звернення, кожна доповідь і узгодження, а вилучили лише те, що стосується документів з Департаменту держзакупівель. Так само проігнорувало висновки організацій та структур, які є визначальними для оцінки кон’юнктури цін у той чи інший період, зазначає заступник міністра оборони.

Навіть підрахунки, зроблені співробітниками антикорупційних органів, не співпадають із звинуваченням. Як зазначив Ігор Павловський, за математикою  представників НАБУ, Міноборони у перерахунку на річні витрати купувало пальне за найменшими цінами, ніж закуповувало саме бюро, залізниця та інші структури.

Заступник міністра оборони повідомив, що після того, як пройшов Апеляційний суд, він знову виконує свої функціональні обов’язки.

«11 грудня відбувся ще один суд, який постановив продовжити досудове розслідування до чотирьох місяців, тобто до 11 лютого 2018 р. При цьому наголошую — я не збираюся впливати на слідство. Але, як громадянин України, я маю право на захист. Бо вважаю, що у звинуваченнях на мою адресу, точніше, у підозрі, не враховані питання існуючої законодавчої бази. Я можу надати підтверджуючі документи, що стосуються договорів, протоколів всіх нарад, які були, довідки щодо коливання та підвищення цін на пальне. Всі ці дані є і вони узагальнені. Тож якщо я і збираю якісь документи, то роблю це з метою свого захисту і захисту своїх прав. Адже якщо існуючу систему управління та ухвалення рішень у Збройних Силах порівнювати з бандитським угрупуванням, то до чого ми дійдемо? Тому готуюсь до суду по розгляду справи по суті», — резюмував генерал-лейтенант Павловський.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией