У ДОЗ-2018 НЕМАЄ ЖОДНОГО НОВОГО НАШОГО ПРИЛАДУ, ХОЧА ШІСТЬ ВЖЕ ПОСТАВИЛИ НА ОЗБРОЄННЯ – ГЕНДИРЕКТОР «СПАРИНГ-ВІСТ ЦЕНТРУ»

Серед вітчизняних силових структур МОУ закуповує найменше – всього десь 10% продукції приватного підприємства НВП «Спаринг-Віст Центр», яке під торговою маркою «ECOTEST» розробляє та виготовляє засоби радіаційного контролю та системи. Про це у інтерв’ю інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» сказав його генеральний директор Ростислав Смук.

За його словами, у Держоборонзамовленні на цей рік немає жодного нового розроленного і виготовлено львівською компанією. Це при тому, що шість своїх виробів вона поставила на озброєння, зазначив Смук.

«Керівництво МОУ чомусь не вважає актуальним сьогодні закуповувати прилади для захисту від радіації, хіміобіології. Хоча північний сусід цим загрожує, та й з боку Північної Кореї, Ірану, Іраку є така небезпека. От у Сирії нещодавно була хімічна атака. Але, на жаль, наше військове керівництво не бачить у цьому перспективи», — констатував співрозмовник агентства.

Він зазначив, що минулого року «Спаринг-Віст Центр» поставив на озброєння протигази, витративши на цей процес два роки. «Вони якісні, і закуповуються багатьма країнами-членами НАТО.  Але у нашому ДОЗ-2018 цього виробу знов немає. Хоча потреба у протигазах неймовірно велика», — зазначив пан Роман.

Як повідомив гендиректор львівського приватного підприємства, єдине, що у них активно закуповує військове відомство – це димові гранати та сигнальні міни. Ця номенклатура потрапила у оборонне замовлення на поточний рік. Навіть трішки збільшено кількість замовлення цих виробів, каже Роман Смук.

При цьому співрозмовник ІА «ОПК» зазначив, що обсяг ДОЗ дуже незначний. А у співвідношенні у обсязі закупівель  продукції «Спаринг-Віст Центру» вітчизняними  силовими структурами та Міністерством оборони, останнє закуповує найменше – на рівні десяти відсотків.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией