У ВІРМЕНІЇ ЗАЯВИЛИ ПРО ЗНИЩЕННЯ ДЕВ’ЯТИ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ

Дев’ять азербайджанських безпілотників було збито після оголошення гуманітарного перемир’я, з них два — над територією Вірменії. Про це 18 жовтня на брифінгу повідомив офіційний представник міноборони Вірменії Арцруни Ованесян, передали Известия.ru.

«Сьогодні Азербайджан знову застосував засоби повітряного нападу, в тому числі безпілотні літальні апарати. Станом на даний момент збиті дев’ять азербайджанських безпілотників, в тому числі два — в повітряному просторі Вірменії», — процитували Ованесяна «РІА Новини».

За його словами, запеклі бої тривають на півдні Карабаху. Він уточнив, що азербайджанські ВС спочатку зробив спробу наступу на півночі регіону, однак після того, як «були відбиті», атакували на південному флангах.

Раніше в цей день в міноборони Азербайджану заявили, що ППО країни збили черговий вірменський штурмовик Су-25, «намагався завдати авіаударів по позиціях Азербайджанської армії на Джебраїльський напрямку». В Єревані спростували цю заяву Баку.

З півночі 18 жовтня в зоні карабахського конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почав діяти режим припинення вогню, введений в гуманітарних цілях. Однак сторони вже з перших годин настання перемир’я звинувачують один одного в його порушеннях.

Ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі, що почався в 1988 році, відбулася 27 вересня. Баку і Єреван, що заперечують приналежність регіону, поклали відповідальність за ескалацію конфлікту один на одного.

 

 

Поделиться публикацией