У ВІЙНІ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ НАСТАВ ПЕРЕЛОМНИЙ МОМЕНТ, А АМЕРИКАНСЬКІ ЧИНОВНИКИ СУМНІВАЮТЬСЯ ПРИШВИДШИТИ ПОСТАВКИ ЗБРОЇ — WP

Менш ніж за місяць війна в Україні швидко перетворилася з виснажливої і майже статичної артилерійської битви, яка повинна була тривати всю зиму, у багаторівневий конфлікт, який швидко погіршується. І це кидає виклик стратегіям США, України і Росії.

Про це пише Washington Post.

Ракетний обстріл України став однією з низки останніх карколомних подій, які змінили природу і темп війни за останні кілька тижнів. Виникають питання, чи США і їхнім партнерам доведеться вийти за межі концепції допомоги Україні в самообороні і натомість більш рішуче добиватися української перемоги.

Досі американські поставки зброї були тривалим бюрократичним процесом, який включав роздуми над тим, яку саме техніку передавати і з якою швидкістю, щоб це не спровокувало пряму сутичку між Росією і Заходом. «Переломні моменти у війні зазвичай дуже небезпечні. Не можна передбачити, що чекає за рогом», — процитувало видання високопоставленого представника адміністрації Байдена.

Поделиться публикацией