У ВМС РОЗПОВІЛИ, В ЯКОМУ СТАНІ РФ ПОВЕРНУЛА УКРАЇНСЬКІ КОРАБЛІ

Повернуті Росією катери та рейдовий буксир наближаються до територіальних вод України, розповів у коментарі «4 каналу» командувач Військово-морських сил, адмірал Ігор Воронченко.

Про це 20 жовтня ц.р. повідомив портал DT,UА.

«Зараз от вони тільки підходять до територіальних вод. О 16-й годині вони десь підійдуть. Йде буксирування (суднами «Сапфір», «Титан» і «Гайдамака» — ред.), швидкість дуже маленька. Вони своїм ходом не йдуть, росіяни їх угробили»,  — наголосив Воронченко.

Після майже річного полону стан броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та буксиру «Яни Капу» далекий від ідеального – росіяни познімали на суднах навіть електрику та сантехніку.

«Познімали навіть плафони, розетки та унітази. Так що ми зараз покажемо всьому світу варварське ставлення росіян до всього», — додав адмірал.

Як повідомлялося, 18 листопада Росія повернула Україні захоплені у 2018 році кораблі ВМС. При цьому в Москві продовжують стверджувати, що повернення кораблів не пов’язано з рішенням Міжнародного трибуналу ООН з морського права, а є нібито «жестом доброї волі».

Судна майже рік простояли в порту окупованої Керчі, перед виведенням на них проводилися ремонтні роботи. Намагаючись приховати докази минулорічної агресії, росіяни, зокрема, ліквідували пробоїну на борту катера «Бердянськ».

Поделиться публикацией