У ВИПАДКУ ОТРИМАННЯ РФ ІРАНСЬКИХ БАЛІСТИЧНИХ РАКЕТ, ВИСОКОТОЧНІ РАКЕТИ МОЖУТЬ З’ЯВИТИСЯ І В УКРАЇНИ — ЗМІ

Ізраїль висловив протест через використання Росією іранських безпілотників у війні проти України. Також попередив РФ, що у випадку отримання іранських балістичних ракет, високоточні ракети можуть з’явитися і в України.

Про це 21 листопада ц.р. Мілітарний, посилаючись на місцевий телеканал “Кан-11”.

Журналісти підкреслили, що протест був висловлений в кількох бесідах між послом Ізраїлю в Росії Олександром Бен-Цві та заступником міністра закордонних справ РФ Михайлом Богдановим.

У цих діалогах Ізраїль також попередив російських чиновників щодо наслідків отримання Росією іранських балістичних ракет.

Також журналісти повідомили, що голова Ради національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата “застеріг Росію від цього кроку та попередив, що якщо розповсюдження іранських ракет не буде зупинено, це може призвести до появи високоточних балістичних ракет в Україні”.

Нагадаємо,  в середині жовтня журналісти Washington Post повідомили, що Іран планує передати РФ балістичні ракети малої та середньої дальності. Йдеться про Fateh-110 і Zolfaghar, вони здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 кілометрів відповідно.

Згодом журналісти CNN підтвердили, що передача ракет готується і може відбутися до кінця року.

На тлі цих новин Україна звернулася до Ізраїлю з офіційним запитом щодо надання систем протиповітряної та протиракетної оборони. Ізраїль відповів, що не надасть озброєння, але допоможе з системою оповіщення.

Інформації щодо отримання РФ балістичних ракет наразі немає. Проте співпраця між РФ та Іраном у передачі озброєння уже підтверджена.

Поделиться публикацией