У ВАШИНГТОНІ АНОНСУВАЛИ НОВІ САНКЦІЇ ПРОТИ РФ

У Держдепі США з 22 серпня запроваджують нові санкції проти Росії за порушення міжнародного права. Про це повідомляє ZN,UA 9 серпня ц.р., посилаючись на NBC.

Держдепартамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти Росії через застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів у Великобританії.

У Держдепі США відзначили, що Росія порушила міжнародне право, застосувавши отруйну речовину «Новачок». У відповідності з законом 1991 року застосування будь-якою країною біологічної та хімічної зброї несе обмежувальні заходи з боку США.

Обмеження, які США обіцяють ввести в найближчий місяць, стосуються заборони на експорт в країну товарів, які можуть бути пов’язані з національною безпекою. Мова йде про електронні пристрої подвійного призначення і їх компоненти, в тому числі й ті, що використовуються в авіаційній галузі, повідомляє NBC. При цьому, однак, у Державному департаменті підкреслили, що мова не йде про техніку для цивільної авіації.

Також у Держдепі пригрозили ввести додаткові санкції, якщо Росія протягом трьох місяців не надасть гарантій, що не буде використовувати хімічну зброю і не погодиться на допуск міжнародних інспекторів.

«Другий пакет санкцій може включати істотне зниження дипломатичних відносин, призупинення можливості польотів у США для державної авіакомпанії «Аерофлот», а також про майже повне обмеження експорту та імпорту», — передає NBC.

Зазначимо, у Росії на тлі очікувань нових санкції від США курс рубля до долара впав до мінімуму з 2016 року. У середу, 8 серпня, долар вперше з початку квітня перевищив рівень 65 рублів, піднявшись до 65,047 рублів.

Поделиться публикацией