У БІЛОРУСІ ПРАЦЮЮТЬ НАД СТВОРЕННЯМ ЗРК БЛИЖНЬОГО РАДІУСУ ДІЇ

У Білорусі працюють над ЗРК ближнього радіусу дії «ТРИО», попередній вигляд мобільної версії представлять на міжнародній виставці MILEX-2021.

Про це 10 березня ц.р. Український мілітарний портал, посилаючись на білоруський держкомітет ОПК.

У якості бази для зенітного ракетного комплексу використають легкоброньований автомобіль ASILAK.

В ході дослідно-конструкторських робіт розроблено універсальний бойовий модуль для стрільби двома типами ракет – зенітною керованою 9М37М (від ЗРК «Стріла-10») та авіаційною керованою ракетою малої дальності Р-60-НТ.

Окрім цього у бойовому модулі інтегровані системи акустичної та оптичної розвідки цілей.

Новий ЗРК оснащений бортовим комплексом навігації та орієнтування, апаратурою прийому-передачі даних, а також система зв’язку та керування, інтегровані в автоматизовану систему управління «Альянс».

Інформація про виявлені та отримані від радіотехнічних підрозділів та вищого командування цілей в режимі реального часу опрацьовуються та видаються у виді цілевказання на вогневі засоби ЗРК «ТРИО».

Всі роботи по зенітному ракетному комплексу «ТРИО» в ініціативному порядку проводить білоруське підприємство «БСВТ – новые технологии».

Саме це підприємство нещодавно освоїло ремонт та модернізацію низки радянських авіаційних керованих ракет, серед яких Р-60, Р-73 та Р-27.

Наприкінці лютого білоруські військово-повітряні сили та війська протиповітряної оборони виконали пуски відремонтованих на підприємстві авіаційних керованих ракет Р-73.

Виконували стрільби з винищувачів МіГ-29 та навчально-тренувальних Як-130 на полігоні «Полесский».

Як заявляється, в ході пусків були успішно підтверджені всі тактико-технічні характеристики авіаційних керованих ракет Р-73, у тому числі по захопленню і ураженню цілі.

Поделиться публикацией