У БАЛТІЇ СТАРТУВАЛИ НАВЧАННЯ BALTOPS 2020

7 червня 2020 року, у Балтії на морі стартували міжнародні навчання Baltops, до яких буде залучень 19 кораблів НАТО.

Про це 8 червня ц.р. повідомив  Український мілітарний портал, посилаючись на ERR.

У зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, навчання Baltops 2020 відбуватимуться виключно у морі.

Вони триватимуть до 16 червня у Балтійському морі за участі 3000 військових з 19 країн, окрім кораблів НАТО також будуть в навчання будуть задіяні судна партнерів, усього – 29 одиниць та також кількість авіаційних засобів.

В маневрах беруть участь такі країни як Естонія, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція, Велика Британія та США.

Baltops – це щорічні міжнародні навчання, які демонструють прихильність НАТО до забезпечення миру та рівню безпеки, що дозволяє швидко реагувати на кризові ситуації. Навчання відбуваються регулярно з 1972 року та Baltops 2020 стануть 49 за рахунком.

Мета навчань – підвищити гнучкість беручих участь країн в проведенні спільних наземних, повітряних та морських операції на Балтії.

Минулорічні навчання Baltops 2019 тривали з 9 по 21 червня 2019 року за участі 50 кораблів, 40 літаків та гелікоптерів, а також 8,6 тисяч військових.

У рамках Baltops 2019 відбувалось проведення десантних операцій, відпрацювання операцій з протиповітряної оборони та боротьби з надводними і підводними силами потенційного противника поблизу кордонів Росії.

 

Поделиться публикацией