УСПІХ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ОЗБРОЄННЯ ПОВ’ЯЗАНИЙ З ПРОВЕДЕННЯМ ПОВНОГО ЦИКЛУ ВИПРОБУВАНЬ – ФАХІВЕЦЬ ДНВЦ ЗСУ

На сьогодні вітчизняна оборона промисловість залишається  на світовому ринку завдяки реалізації науково технічного заділу та розробок СРСР.

Таку думку під час свого виступу висловив начальник управління наукових досліджень і випробувань озброєння та військової техніки Держаного наукового-випробувального центру ЗС України (ДНВЦ ЗСУ) Ігор Телевний.

В Україні відсутня розробка нових високих технологій військового та цивільного призначення, що є основним підґрунтям для забезпечення подальшого стійкого розвитку оборонної промисловості. «Ми маємо недостатній рівень інформаційних передумов для забезпечення стійкого розвитку оборонної промисловості та інтеграції до європейського товариства, зокрема в частині впровадження якості виробництва вітчизняної продукції, в тому числі оборонного призначення». – вважає представник ДНВЦ ЗСУ.

Також під час свого виступу І.Телевний назвав два головних завдання для України на сьогодні: перехід на стандарти НАТО та побудову сектору безпеки і оборони і ОПК, що відповідають стандартам ЄС та НАТО;

«Нашій організації вже 85 років і  впродовж цього часу активну роль займали відомчі науково-дослідні установи, які відпрацьовували нові технології, супроводжували і робили різні експертизи», – додав полковник Телевний.

За останні 3.5 роки проведено більше 500 випробувань різних типів озброєння. Спектр зразків озброєння був доволі широкий, від стрілецького озброєння до літальних апаратів, ракетних комплексів. Тобто, на підставі цієї співпраці і проведених робіт сформульовано позицію та бачення подальшої співпраці з підприємствами промисловості, а також пропозицій щодо її удосконалення.

Стратегічна мета розвитку ОПК полягає в активному використанню потенціалу і його складових, тобто, підприємств промисловості, науково-дослідних установ і структур Міністерства оборони України та інших силових відомств для реалізації пріоритетів військово-технічної політики та економічної безпеки України. Результати випробування, які були проведенні за даний час підкреслили,те що наша промисловість в змозі розробляти зразки з високою надійністю і на високому рівні. – проінформував начальник управління наукових досліджень і випробувань озброєння та військової техніка Держаного наукового-випробувального центру ЗС України.

Орієнтація на вітчизняний ОПК цілком виправдана і підтверджена реаліями нашого життя. Максимальне виключення використання закордонних зразків озброєння, військової техніки та обладнання – це повинен бути основний принцип, якому повинен базуватися процес переозброєння ЗСУ. – наголосив полковник.

Також фахівець зазначив, що динаміка і успіх розробки нових технологій озброєння тісно пов’язані з проведенням повного циклу теоретичних, практичних  досліджень лабораторних, натурних випробувань, що вимагає від кожного підприємства створення  глибокої модернізації відповідної матеріально-технічної  бази та доведення її до сучасного рівня, що потребує відповідних матеріальних затрат і територіальних ресурсів.

Поделиться публикацией
-->