УРЯД ЯПОНІЇ ГОТУЄ ПОПРАВКИ ДО ЗАКОНУ ПРО ЕКСПОРТ ОБОРОННОЇ ПРОДУКЦІЇ

Уряд Японії готує поправки до закону про експорт оборонної продукції, які дозволять передавати деякі види озброєння закордон.

Про це 20 грудня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на видання The Wall Street Journal.

Цього тижня Японія офіційно оформить зміни у законодавстві, які дозволять їй експортувати кілька десятків ракет Patriot до Сполучених Штатів. У законопроєкті напряму не згадуються ці системи, проте він відповідає запиту адміністрації Байдена.

Нові ракети мають поповнити вичерпані запаси США, уряд яких шукає можливості для підсилення протиповітряної оборони України в умовах постійних російських ракетних обстрілів.

Японія самостійно виробляє зенітні ракети для систем Patriot, зокрема, для найсучасніших комплексів PAC-3 за ліцензією компанії Raytheon.

На сьогоднішній день українська армія має у своєму розпорядженні три комплекси Patriot, один з яких був переданий Сполученими Штатами, а ще два – Німеччиною.

Разом франко-італійським комплексом SAMP-T це єдині в країні системи, що здатні перехоплювати балістичні ракети.

Крім того, американський Patriot PAC-3 є єдиною системою, що підвердила здатність збивати російські гіперзвукові ракети Х-47М2 “Кинджал”. Останніми РФ неодноразово намагалась наносити удари по столиці України.

 

Поделиться публикацией