УРЯД БРИТАНІЇ ПІДТВЕДИВ ЙМОВІРНІСТЬ ПЕРЕДАЧІ УКРАЇНІ ДАЛЕКОБІЙНОЇ ЗБРОЇ

Британський Уряд підтвердив ймовірність передачі далекобійної зброї Україні.

Про це 8 лютого ц.р. повідомив «Главком», посилаючись на сайт британського уряду.

Крім того, інформується, що країна розпочне підготовку українських морських піхотинців.

«Він (прем’єр-міністр Ріші Сунак – «Главком») також запропонує розпочати негайну програму підготовки морських піхотинців. Це навчання буде доповненням до програми навчання новобранців, яка вже діє у Великій Британії, в межах якої за останні шість місяців 10 тисяч українських військовослужбовців було приведено у бойову готовність, а цього року планується підвищити кваліфікацію ще 20 тисяч українських солдатів. Велика Британія продовжить роботу зі Збройними силами України та міжнародною спільнотою над розширенням програми у 2023 році», – йдеться у тексті.

Крім того, повідомляється, що у межах сьогоднішніх переговорів, прем’єр-міністр запропонує підтримати пропозицію Великої Британії щодо навчання українських військовослужбовців, зокрема поширити її на пілотів винищувачів, щоб Україна могла захищати своє небо й у майбутньому.

«Навчання дасть змогу пілотам у майбутньому керувати сучасними винищувачами стандарту НАТО. У межах цих довгострокових інвестицій Велика Британія працюватиме з Україною та міжнародними союзниками, щоб координувати колективну підтримку для задоволення оборонних потреб України», – зазначають в уряді.

 

 

Поделиться публикацией