УОП ЗАПЕРЕЧУЄ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ІМПОРТ КОМПОНЕНТІВ ДЛЯ ЛІТАКІВ ТА ГЕЛІКОПТЕРІВ ІЗ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ДО РФ

«Укроборонпром» заперечує інформацію про імпорт компонентів для літаків та гелікоптерів із українських підприємств до Росії. Мова йде про розслідування видання «Важные истории» щодо постачання російською компанією «Авіа ФЕД сервіс» деталей  із України до Росії з допомогою компаній-посередників.

Про це 29 листопада ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Укроборонпром офіційно повідомляє, що підприємства зазначені у повідомленнях, – АТ «Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування», ДП «ХМЗ «ФЕД» і АТ «Київський завод «Радар» – з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з РФ, а також не мали та не мають контрактів із LINKER і «Бакайторг1», — йдеться в офіційному повідомленні компанії.

В компанії додали, що з початку повномасштабного вторгнення РФ  підприємства АТ «Українська оборонна промисловість» (юридичний наступник «Укроборонпрому») не експортували зазначену в матеріалах  продукцію.

Компанія назвала матеріал російським пропагандистським фейком, однак додала, що зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Раніше повідомлялося, що у розслідуванні російськомовного інтернет-видання значилось, що з січня 2022 року по липень 2023 року російська компанія «Авиа ФЭД сервис» імпортувала Росії компоненти для літаків і гвинтокрилів виробництва деяких підприємств АТ «Українська оборонна промисловість» на суму 370 млн. рублів через компанії LINKER (ОАЕ) та «Бакайторг1» (Киргизька Республіка).

 

Поделиться публикацией