«УКРСПЕЦТЕХНІКА» ВИПРОБУВАЛА РЛС ВИМІРЮВАННЯ ШВИДКОСТІ СНАРЯДІВ

Член Ліги оборонних підприємств України (Ліга) Холдингова компанія «Укрспецтехніка» успішно провела виїздні випробування виробу РСВШ (радіолокаційна станція вимірювання швидкості снарядів).

 

Ліга, посилаючись на ФБ-сторінку підприємства повідомила, що за результатами випробувань, які проходили на базі ГО «КУПОЛ» із застосуванням різних видів зброї різного калібру та різної начальної швидкості кулі, були підтверджені технічні характеристики виробу РСВШ.

 

Радіолокаційний вимірювач швидкості був створений фахівцями «Укрспецтехніки» минулого року і отримав шифр РСВШ-112L. Пристрій призначений для вимірювання початкової швидкості снаряду різного калібру на виході зі стволу гармати. Вимірювач може бути розміщений двома способами – як на тринозі, так і на САУ або танках – та може бути інтегрований в системи артилерійського вогню.

 

 

 

За інформацією, оприлюдненою раніше інформаційним агенством ОПК, РСВШ-112L має наступні технічні характеристики:

 

— частотний діапазон: Ка-band

 

— потужність сигналу: до 50 мВт

 

— діапазон швидкостей: 10-2000 м/с

 

— похибка вимірювань: не більше 0.1 – 0.3%

 

— калібр снарядів: від 4.5 мм

 

— живлення: 12В

 

— габарити: 250х170х130 мм

 

— вага: до 10 кг

 

Також зазначалося, що за словами розробників, ЗСУ потребують щонайменше сотні подібних приладів, адже наразі вітчизняні Збройні Сили при потребі використовують застарілі зразки подібної техніки на кшталт АБС (артилерійські балістичні станції), чи взагалі – звичайні секундоміри. За винятком елементої бази, усі комплектуючі РСВШ-112L українського виробництва, що дозволяє пристрою компанії «Укрспетцехніка» значно вигравати в ціні у порівнянні із розробками фактичного монополіста на ринку подібних радарів – датської компанії Weibel.

Поделиться публикацией