«УКРСПЕЦТЕХНІКА» ВДОСКОНАЛИЛА СИСТЕМУ РЕБ

Холдингова компанія «Укрспецтехніка» вдосконалила систему РЕБ по протидії БПЛА «Анклав».

Про це 21 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  Facebook заступника генерального директора ПрАТ «ХК «Укрспецтехніка» Михайла Прохоренка.

Роботи проводились в ініціативному порядку, а зразок вже завершив натурні випробування з залученням БПЛА.

За твердженням розробників, після завершення вдосконалення комплекс протидії безпілотним літальним апаратам «Анклав» здатен не лише дезорієнтувати дрон, але і отримувати та передавати будь яку інформацію.

«Укрспецтехніка» вдосконалила систему РЕБ по протидії БПЛА «Анклав». Комплекс радіоелектронної боротьби “Анклав-УТ” продемонстрований під час виставки “Зброя та безпека 2016”

Для цього було розширено діапазон подавлення команд керування та телеметрії, і зараз він складає  350-6000 мГц.

Внесені зміни у конструкцію виробу, вдосконалено програмне забезпечення. Все це дозволило значно покращити технічні можливості виробу, підвищити його ефективність у боротьбі з ворожими БПЛА, – написав Михайло Прохоренко

Відсутність чи спеціальне придушення супутникових систем навігації засобами РЕБ призводить до неможливості точного визначення БПЛА власних координат та виконання ним польоту по заданому маршруту.

Вперше комплекси «Анклав» були отримані Збройними Силами у 2016 році та з тих пір доопрацьовувались під нові вимоги які визначались в ході експлуатації в бойових умовах.

Зараз постановник радіоперешкод «Анклав» може придушувати сигнали навігації будь якої системи – GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, що у даний час є необхідною умовою для виконання БПЛА поставленої бойової задачі.

Окрім портативних комплексів Збройні Сили отримують більш потужні комплекси РЕБ на шасі вантажних автомобілів, мова йде про Р-330УМ «Мандат».

У 2014 р. комплекс пройшов Державні випробування і був прийнятий на озброєння, але, в силу обставин, виготовлення комплексу «Мандат» на ПАТ «Топаз» у Донецьку для України стало неможливим.

 

В 2015 р. керівництвом КП «НВК «Іскра» спільно з Міністерством Оборони України було прийнято рішення «Про порядок організації виробництва комплексу Р-330УМ на площах КП «НВК «Іскра». Це рішення дало старт відновленню виробництва. Одночасно з поновленням виробництва, конструктори НВК “Іскра” провели величезний обсяг конструкторських робіт, пов’язанних з імпортозаміщенням та заміною постачальників складових та комплектуючих.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией