УКРОБОРОНПРОМ УСПІШНО РОЗВ’ЯЗУЄ ЗАВДАННЯ ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ РОСІЙСЬКИХ ДЕТАЛЕЙ

В державному концерні «Укроборонпром» заявляють про вирішення проблеми з імпортозаміщенням російських деталей для оборонної промисловості. За даними підприємства, робота з імпортозаміщення ведеться планомірно з 2014 року, і до цього часу «співпрацює з понад 500 приватними українськими підприємствами, які своєю продукцією замінили комплектуючі російського виробництва», повідомили в прес-службі «Укроборонпрому».

За даними концерну, у виробництві БТР-4 в 2014 році використовувалося 45% російських деталей, 45% українських і 10% іноземних. Вже в 2015 році його почали виробляти без російських деталей, а частка українських та іноземних комплектуючих зросла до 65% і 35% відповідно. У 2016 році БТР-4 отримав вже 85% українських деталей і 15% іноземних.

«Якщо порівнювати з 2014-2015 роками, то найбільш критичні проблеми у сфері імпортозаміщення вже вирішені. Особливо в бронетанковій галузі, наприклад освоєння виробництва гусениць для БМП. Зараз завод ім. Малишева освоїв виробництво цих виробів, для чого необхідно замінити стандарт сталі, адже старий вироблявся в Росії», — відзначили в концерні.

Найважче впроваджувати програми імпортозаміщення в авіаційній галузі, оскільки заміна однієї системи літака вимагає організації додаткових випробувань.

В Укроборонпромі раніше заявили, що концерн офіційно не купує запчастини в Росії і на підприємствах контрабандні деталі не використовують з 2015-2017 років. У той же час концерн відсторонив від посад директорів двох оборонних підприємств.

Поделиться публикацией