«УКРОБОРОНПРОМ» СТВОРИТЬ НАГЛЯДОВУ РАДУ НА ДП «АНТОНОВ»

ГК «Укроборонпром» змінює систему корпоративного управління ДП «Антонов», що входить до складу концерну. Зокрема, на авіа-гіганті створюється наглядова рада.

 

Про це поінформувала прес-служба Укроборонпрому.

 

Повідомляється, що рішення про створення наглядової ради прийнято за результатами форензик-аудиту ДП «Антонов», який протягом вересня-жовтня проводила міжнародна компанія Ernst & Young за підтримки уряду Франції.

 

«Форензік-аудит — це різновид поглибленої фінансової перевірки або розслідування, яке проводять з метою виявлення прихованих зловживань: шахрайства, корупції, конфлікту інтересів, розкрадання, порушення законодавства, внутрішніх політик і процедур тощо. Проведення форензик-аудиту на ДП» Антонов » стало послідовним кроком ГК «Укроборонпром» з очищення та стабілізації роботи підприємства після зміни його керівництва в червні цього року «, — пояснюють в концерні.

 

Нагадаємо, навесні ГК «Укроборонпром» за матеріалами СБУ провів на ДП «Антонов» перевірку, яка супроводжувалася внутрішнім саботажем керівництва. Перевірка виявила численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об’єктів державної власності; зловживання і порушення з боку керівництва, які могли привести до значних збитків.

 

За результатами перевірки ДК «Укроборонпром» змінив президента ДП «Антонов», а матеріали, що містять ознаки кримінальних злочинів, передав до правоохоронних органів. Також в ГК «Укроборонпром» прийняли рішення про глибоке вивчення процесів, що відбуваються на ДП «Антонов» і його дочірніх компаніях. Для цього і був проведений форензик-аудит. Для його проведення посольство Франції провело внутрішній тендер і самостійно визначило переможця.

 

Експерти компанії Ernst & Young за підсумками форензик-аудиту рекомендували Укроборонпрому ввести на ДП «Антонов» нову модель корпоративного управління, в рамках якої створити Наглядову раду, і розгорнути нову систему управління ризиками. «Наглядова рада ДП» Антонов «буде стежити за тим, щоб менеджмент підприємства в прийнятті рішень діяв в інтересах компанії і дотримувався внутрішніх політик. Також Наглядова Рада повинна сприяти появі системи моніторингу прийняття стратегічних рішень і великих угод, зокрема, ключових зовнішньоекономічних контрактів ДП» Антонов «і програм міжнародного співробітництва», — відзначають в концерні.

 

Результати форензик-аудиту будуть представлені для подальшого розслідування правоохоронним органам — СБУ і НАБУ.

 

Як повідомлялося, на початку листопада «Укроборонпром» змінив керівника ДП «Антонов». Олександр Лось подав у відставку за власним бажанням. В.о. гендиректора став Сергій Бичков.

Поделиться публикацией