«УКРОБОРОНПРОМ» РОЗРОБЛЯЄ ВАРІАНТИ МОДЕРНІЗАЦІЇ КАТЕРІВ ISLAND

ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування», що входить до складу концерну «Укроборонпром», розпочав розробку варіанту модернізації патрульних катерів Island, які у вересні минулого року були передані США Військово-морським силам України.

Про це повідомляє прес-служба концерну на офіційному сайті.

“Модернізація катерів буде направлена на максимальне підвищення бойової ефективності. Наразі фахівцями підприємства вже отримано необхідну технічну документацію щодо катерів, яка дозволяє здійснити модернізацію із використанням всіх можливостей Island”, — йдеться в повідомленні.

За словами генерального конструктора ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Вадима Борисова, наразі готуються пропозиції для командування ВМС. “На нашу думку, проект має передбачати, що модернізація катерів Island здійснюватиметься на Миколаївському суднобудівному заводі», – цитує Борисова прес-служба.

Як зазначається, остаточний варіант модернізації буде прийнято після того, як ВМС України отримає широкий практичний досвід застосування Island.

У прес-службі також нагадали, що катери типу Island – це швидкохідні патрульні катери Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. У вересні 2018 року два такі катери були передані США Військово-морським силам України.

Поделиться публикацией