УКРОБОРОНПРОМ РОЗРАХОВУЄ ОТРИМАТИ ЗА 2020 РІК ВІД ЗБРОЙНОГО ЕКСПОРТУ БЛИЗЬКО 1 МЛРД ДОЛ

Державний концерн «Укроборонпром» за результатами цього року має наміри заробити від збройного експорту близько 1-го мільярда доларів.

Про це 15 квітня ц.р. в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив заступник генерального директора держконцерну «Укроборонпром» з маркетингу та збуту Михайло Морозов.

За його словами, в 2019 році держконцерн за фактом отримав від торгівлі зброєю менше ніж 700 млн. дол., оскільки в цю суму включені й комерційні авіаційні перевезення державного підприємства «Антонов» — вони становлять майже 200 млн. дол.

М. Морозов також зазначив, що досить непогано просувається питання створення спільного підприємства з турецькою стороною. Воно створюється на території України та буде займатися виробництвом ударних безпілотних авіаційних комплексів.

Він додав, що, як очікується, 51%  цього підприємства належатиме турецькій стороні, але це буде спільне виробництво, і результати його можна буде використати для посилення ЗСУ, а також, при необхідності, для постачання на ринки третіх країн.

Крім того, зазначив заступник гендиректора, просувається і «дзеркальний проєкт» з турецькою стороною, а саме створення ліцензійного виробництва протитанкових ракетних комплексів Державного ККБ «Луч» на території Туреччини.

При цьому М.Морозов не виключив, що на плани держконцерну «Укроборонпром» може негативно вплинути коронавірус та пов’язаний з ним карантин – як в самій Україні, так і в країнах-партнерах.

Поделиться публикацией