«УКРОБОРОНПРОМ» ПРОДАВ БОЙОВІ МАШИНИ НА РЕКОРДНІ 3 МЛРД ГРИВЕНЬ

ДП «Завод імені. В.О. Малишева», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершив 2017 рік із рекордною для підприємства сумою реалізованої продукції, яка перевищила 3 млрд грн. Для порівняння: в 2014 році обсяг реалізації продукції був у 20 разів меншим і складав лише біля 150 млн грн. Такою інформацією на своєму офіційному сайті поділився ДК «Укроборонпром».

Такий результат був досягнутий завдяки 100% виконанню заводом всіх поставлених задач у визначений термін. В тому числі – завершення планових відправок танків БМ «Оплот» для Королівства Таїланд у 2017 році.

Остання у 2017 році партія бойових машин пройшла стаціонарні та польові випробування, вся продукція була перевірена замовником, отримала відповідні сертифікати та 27 грудня – відправлена.

За контрактом з Таїландом, заводу Малишева залишилося здати замовнику усього декілька бойових машин. На підприємстві планують завершити виконання домовленостей у I кварталі 2018 року.

Наразі, «Завод ім. Малишева» готовий приступити до виконання Державного оборонного замовлення з виготовлення танків «Оплот» для Збройних сил України.

Окрім того, «Завод імені. В.О. Малишева» завершив відправку чергової партії моторно-трансмісійних установок для Республіки Пакистан – відвантажена вже п’ята партія.

Моторно-трансмісійні установки представляють собою комплекти, в які входять двигун, трансмісія, системи обслуговування двигуна, система очистки повітря, броньований дах. В подальшому всі ці комплекти встановлюватимуться на пакистанські бойові машини «Аль-Халід-1».

Виконання цих експортних контрактів відбулось у рамках дозавантаження підприємства, після повного виконання всіх взятих перед Міністерством оборони України зобов’язань, за якими були відремонтовані танки «Булат», які вже направлені в танкові бригади Збройних Сил України.

Такі позитивні зміни були досягнути, в першу чергу, завдяки кадровій політиці, яку проводить «Укроборонпром», у рамках якої з 2014  року на підприємстві було звільнено чотири очільника.

Поделиться публикацией