«УКРОБОРОНПРОМ» ПЕРЕХОДИТЬ ДО СТАНДАРТІВ НАТО У 2019 РОЦІ

З 2019 року в керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України розпочинається запровадження принципів і стандартів НАТО.

Про це 19 грудня повідомили на офіційному сайті ДК «Укроборонпром»

 

Окрім того, з 2019 року почнеться практичне впровадження натівських технічних стандартів до виробництва озброєння та військової техніки в Україні. Це дозволить значно підвищити якість української зброї та забезпечить взаємну сумісність бойових систем України та країн-членів Альянсу.

 

Таке рішення було прийнято у ході засідання 27-ї Спільної робочої групи Україна-НАТО. Це стало можливим завдяки активній роботі групи, яку очолює перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський та Заступник Генерального секретаря НАТО Каміль Гранд.

 

Як було зазначено під час засідання, робоча група Україна-НАТО, в яку входить експерти Альянсу, Міністерства оборони України, Міністерства економічного розвитку України та Державного концерну «Укроборонпром», досягла найбільшого за останні три роки прогресу в підготовці до інтеграції стандартів НАТО у національні нормативні документи.

 

Слід підкреслити, що для прискорення переходу на нові стандарти українською оборонкою, влітку 2019 року технічні експерти НАТО відвідають підприємства «Укроборонпрому», що входять до кластерів авіабудування та радіолокації.

 

Водночас завершення адаптаційних процедур та повна імплементація стандартів НАТО до керівних документів оборонного сектору та оборонно-промислового комплексу України заплановано на кінець 2020 року.

Поделиться публикацией