«УКРОБОРОНПРОМ» ПЕРЕДАВ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2018 РОКУ ПОНАД 3500 ОДИНИЦЬ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Підприємства ДК «Укроборонпром» за 9 місяців 2018 року передали українському війську понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки. Понад 2000 з них – нове та модернізоване озброєння.

Мова йде про бронетанкову, морську та авіаційну техніку, ракетне-артилерійське озброєння, включаючи високоточні протитанкові ракети, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та зв‘язку, які вже посилили обороноздатність України.

Протягом 9 місяців цього року вагомий внесок у посилення українського війська було зроблено для забезпечення високоточної протитанкової оборони. Завдяки роботі підприємств кластеру високоточного озброєння та боєприпасів, українське військо отримало сотні протитанкових комплексів «Корсар», «Стугна» та «Бар‘єр» з декількома тисячами ракет до них, а також новітні піхотні вогнемети РПВ-16.

З метою забезпечення бронетанкових підрозділів необхідним резервом, підприємства бронетанкового кластеру здійснили ремонт, відновлення, модернізацію та виготовили понад 600 одиниць бронетехніки та двигунів.

За цей період також було передано понад 350 відремонтованих та модернізованих систем протиповітряної оборони, систем радіоелектронної боротьби та зв‘язку. Українські повітряні сили отримали від підприємств «Укроборонпрому» біля 30 модернізованих та відремонтованих літаків та вертольотів, а морські сили – дві одиниці відремонтованої морської техніки.

Загалом підприємства Концерну у 2018 року успішно відійшли від ремонту застарілих зразків озброєння, до модернізації та виготовлення нової зброї та техніки. Наразі виробничі потужності завантажені виконанням першочергових завдань з наповнення резервів українського війська, створення запасів озброєння та військової техніки, посиленням бойової ефективності українських підрозділів шляхом модернізації наявного озброєння та постачання нових зразків.

Для забезпечення українських бійців новим озброєнням, конструктори і інженери підприємств Концерну протягом 2018 року готують до серійного виробництва свої останні розробки. Наприклад, на кінцевій стадії знаходяться розробки артилерійських снарядів великих калібрів, реактивних снарядів РС-80 від ДАХК «Артем», високоточна реактивна система «Вільха» та інші.

Поделиться публикацией