«УКРОБОРОНПРОМ» ОПРИЛЮДНИВ ІНФОКАРТУ БРОНЬОВАНОЇ РЕМОНТНО-ЕВАКУАЦІЙНОЇ МАШИНИ «ЛЕВ»

Як стратегічний виробник озброєння та військової техніки для сил оборони та безпеки України, «Укроборонпром» прагне аби в арсеналі українського війська було більше сучасного, якісного, високотехнологічного та надійного озброєння, здатного захистити нашу державу та зберегти життя наших військових.

Інфокарта – це у зручний спосіб структурована інформація про перспективні продукти підприємств-учасників Укроборонпрому, які здатні захистити Україну на землі, на воді та в небі.

Розробник та виробникДержавне підприємство «Львівський бронетанковий завод».

Що це: БРЕМ «Лев» – це броньована ремонтно-евакуаційна машина на базі танка Т-72, що спроектована конструкторами ДП «ЛБТЗ» з нуля. Варто зазначити, що при її проектуванні та виготовленні використано комплектуючі українського та західного виробництва. Зокрема, у машині застосоване спеціальне обладнання та деякі вузли і агрегати, що розроблені та виготовляються на підприємстві в рамках реалізації програми імпортозаміщення. Водночас, у машині використано комплектуючі європейського виробництва (наприклад, складові гідравлічної системи), що суттєво посилили працездатність машини, збільшивши вантажопідйомність спецобладнання при використанні у важких та особливих умовах.

Слід зазначити, що за своїми тактико-технічними характеристиками та функціональними параметрами українська машина не поступається зарубіжним аналогам, а за співвідношенням «ціна-якість» у машини навряд чи можуть бути реальні конкуренти на ринку.

Призначення: БРЕМ «Лев» використовують для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів українського війська, що сформовані з танків Т-64 та Т-72 різних модифікацій, та призначена для:
– евакуації та буксирування несправних та пошкоджених гусеничних та колісних військових машин,
– надання допомоги їх екіпажам у проведенні поточного і середнього ремонту у польових умовах,
– виконання підйомно-транспортних робіт за допомогою кранового обладнання під час монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів,
– виконання робіт зі зварювання та різання металів за допомогою зварювального обладнання,
– розчищення шляхів, виконання проходів за допомогою бульдозерного обладнання.

Загальні характеристики:
● Має двигун потужністю 840 к.с., що надає можливість 41-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху до 60 км/год.
● Екіпаж машини складається з трьох осіб.
● Здатна працювати у діапазоні робочих температур навколишнього середовища від -40 °С до + 50°С.
● Запас ходу БРЕМ «Лев» – не менше 460 кілометрів по ґрунтовій дорозі.
● Озброєння ремонтно-евакуаційної машини складає кулемет НСВТ (КТ-12,7).

Функціональні особливості:
– Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити зварювальні роботи та різку металу у польових умовах.
– Має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 т для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо.
– Обладнана вантажною платформою, яка дозволяє транспортувати запасні частини, необхідні для проведення ремонтних робіт, вагою до 1,5 т.
– Машина обладнана лебідкою із тросом робочою довжиною 200 м, яка розвиває тягове зусилля не менше 25 000 кгс (250 кН), а при використанні додаткових поліспастів – до 75 000 кгс (750 кН), що дозволяє евакуйовувати вантажі масою до 100 т.
– Машина має високу рухливість, є надійною, простою в експлуатації та незамінною на полі бою.

Статус: БРЕМ «Лев» успішно пройшла визначально-відомчі випробування та допущена до експлуатації в Збройних Силах України. Підприємством підготовлено виробничі площі та оснастку для серійного виробництва бронемашин.

Поделиться публикацией