“УКРОБОРОНПРОМ” ЗМЕНШИТЬСЯ НА 23 ПІДПРИЄМСТВА, – АБРОМАВІЧУС

Держконцерн “Укроборонпром” ухвалив рішення про передачу 21 підприємства у Фонд держмайна. Ще два підприємства буде передано в космічне агентство. Про це на прес-конференції 11 березня розповів голова підприємства Айварас Абромавічус.

Рішення, зазначимо, було ухвалено на засіданні наглядової ради два тижні тому.

 

До ФДМУ буде передано непрацюючі підприємства, на яких давно не виробляється продукція військового призначення та проводиться не буде, уточнив Абромавічус: “Вони мали 100 співробітників на 21 підприємство та 1 млн дол. виручки. Передаємо практично “пустушки”.

 

У космічне агентство буде передано “Конекс” (спеціалізується на розробці і виробництві бортової апаратури для космічних апаратів, зокрема обладнання для обробки даних дистанційного зондування Землі) та “Промінь” (спеціалізується на розробці та виготовленні передавальної апаратури, антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення і зв’язку. Продукція підприємства затребувана для виробництва систем ППО і авіаційної навігації).

 

Абромавічус повідомив, що спільно з наглядовою радою було ухвалено рішення, що “Укроборонпром” не повинен займатися космічною діяльністю. “Таким чином, в найближчому майбутньому в “Укроборонпромі” буде мінус 23 підприємства”, – резюмував очільник концерну.

Поделиться публикацией