«УКРОБОРОНПРОМ» ДОПОВІВ ПРО РОЗШИРЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ПОТУЖНОСТЕЙ У 2017 р.

У 2017 році зусилля «Укроборонпрому» були направлені на розширення виробничих потужностей підприємств-учасників Концерну. Були відкриті нові технологічні лінії, цехи, стапелі, нарешті оборонний комплекс країни почав «нарощувати м’язи».

 

Як вказується на сайті держконцерну, в 2017 році «Укроборонпром» вперше відкрив нове підприємство, яке забезпечить роботою дві тисячі фахівців і наповнить бюджет України мільйонами податкових відрахувань. У липні 2017 року Державний концерн «Укроборонпром», у рамках розширення співпраці з американською компанією Delphi Corporation заснував нове підприємство – ДП «Електричні системи» у Вінниці.

 

Реалізація розгортання виробничих потужностей цього підприємства забезпечується 10 мільйонами євро інвестицій та дозволяє створити біля 2 тисячі нових робочих місць.

 

Зараз це підприємство вже розпочало свою роботу у тестовому режимі. На сучасному обладнанні у три зміни працюють біля 700 фахівців. Підприємство вже визнано офіційним постачальником комплектуючих для продукції Mercedes-Benz.

 

А за 2017 рік ДП «Електричні системи» переховано 12,6 млн грн податків до бюджетів всіх рівнів.

 

Необхідно зазначити, що американська компанія Delphi вже має успішний досвід співпраці з «Укроборонпромом». Багато років поспіль ДП «ВО «Карпати», що в складі Концерну, успішно виготовляє на її замовлення електрокабельну продукцію для автомобілів. Підприємство атестоване за міжнародною системою якості ISO 9001:2000, а неухильне дотримання цілей у сфері якості було сертифіковано й за ISO TS 16949.

 

Ще одним кроком у «Укроборонпрому» стало розширення можливостей ДАХК «Артем», що входить до складу ДК «Укроборонпром», шляхом відкриття нової технологічної лінії. Завдяки новому закупленому високоточному обладнанню з цифровим керуванням розпочато реалізацію проекту виробництва артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Окрім того, нове обладнання буде застосовано для реалізації проекту «Вільха», який є складовою стратегічної програми «Ракетний щит».

 

У 2017 році на повну потужність запрацював абсолютно новий цех для виробництва корпусів для БТР-3 на «Київському бронетанковому заводі», для чого підприємство організувало сучасне складально-зварювальне виробництво. Завдяки цим заходам завод отримав можливість принципово, в рази, наростити виробництво, скоротити витрати та закласти новий технологічний потенціал підприємства.

Поделиться публикацией