«УКРОБОРОНПРОМ» ВПЕРШЕ ВИБРАВ АУДИТОРА ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ЗВІТНОСТІ

Міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine стала переможцем аукціону на проведення аудиту консолідованої звітності державного концерну «Укроборонпром». Про це свідчать результати аукціону, який проходив на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

Таку інформацію повідомляє БізнесЦензор 5 вересня ц.р. з посиланням на прес-службу концерну.

До участі в торгах були допущені два учасники, що входять до переліку найбільших світових аудиторських компаній — Ernst & Young і Baker Tilly Ukraine.

«Це стане першим консолідованим аудитом Концерну за всю історію його існування. До цього міжнародні аудити проводилися тільки в окремих підприємствах-учасниках концерну», — наголошується в повідомленні.

Зокрема, Baker Tilly Ukraine вже проводила незалежний фінансовий аудит державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт», яка входить до складу ДК «Укроборонпром».

Процес пошуку аудитора для «Укроборонпрому» тривав з 2017 року.

Тендерну комісію з відбору аудитора очолював глава держконцерну Айварас Абромавічус, який до останнього часу очолював наглядову раду «Укроборонпрому».

«Моє бачення — аудитори повинні почати працювати в концерні до кінця поточного року. Зараз створюємо для них ці умови», — зазначив Абромавічус.

Проведення міжнародного аудиту фінансової діяльності концерну із залученням міжнародних експертів він назвав головним завданням на найближчу перспективу.

Поделиться публикацией