«УКРОБОРОНПРОМ» ВИГОТОВИВ ПРОДУКЦІЇ НА 21 МІЛЬЯРД ГРИВЕНЬ ЗА ПІДСУМКАМИ ТРЬОХ КВАРТАЛІВ (ІНФОГРАФІКА)

Підприємства державного концерну «Укроборонпром» за підсумками 9 місяців 2020 року виготовили озброєння та військової техніки, а також надали послуг з їх ремонту та обслуговування, на 21,8 мільярдів гривень.

Це на 1,1 мільярд гривень більше, ніж за аналогічний період 2019 року (20,7 млрд грн відповідно). Таким чином, обсяг виробництва озброєння та військової техніки підприємствами Концерну за три квартали поточного року склав 105% у порівнянні з 2019 роком.

 

Обсяг виготовленої продукції (послуг) підприємств бронетанкової галузі збільшився майже вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і склав 4,6 млрд грн (2,7 млрд грн у 2019 році відповідно). Збільшення обсягів виготовленої продукції та наданих послуг спостерігається і на підприємствах радіолокації, радіозв’язку і спеціального приладобудування, а також суднобудівних та судоремонтних підприємствах. Так, за підсумками трьох кварталів 2020 року, ці підприємства Концерну виготовили продукції та надали послуг на 1,9 млрд грн (1,8 млрд грн у 2019 році) та 2,5 млрд грн відповідно (2,1 млрд грн у 2019 році).

Обсяг виготовлення ОВТ та ремонтів авіа- та суднобудівних підприємств Концерну, високоточної зброї та боєприпасів у 2020 році, попри карантинні обмеження та пізню контрактацію, залишаються на рівні аналогічного періоду минулого року.

 

 

Таким чином за 9 місяців поточного року підприємства Концерну виконали 101% плану поточного року з виготовлення та ремонтів озброєння та військової техніки.

Державне оборонне замовлення підприємства Укроборонпрому також виконують в повному обсязі: за підсумками трьох кварталів поточного року виконано 100% плану з ремонту ОВТ та 98% плану з модернізації або виготовлення нового ОВТ. Всього державним замовникам за 9 місяців 2020 року передано 1 586 одиниць нового, модернізованого та відремонтованого ОВТ, та 417 одиниць ЗІП, відремонтованих двигунів і комплектуючих. 50 контрактів в рамках державного оборонного замовлення виконуються із випередженням графіку. Темпи виконання вдалося зберегти попри затримку ДОЗ та карантинні заходи, які суттєво вплинули на умови роботи підприємств.

Поделиться публикацией