УКРАЇНІ ТРЕБА ПОВНІСТЮ ПЕРЕБУДУВАТИ СИТУАЦІЮ У ОБОРОННІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ – АКАДЕМІК В. ГОРБУЛІН

Україні треба повністю перебудувати всю ситуацію у оборонній промисловості. У жовтні минулого року, ще тоді працював віце-прем’єром Олег Уруський, ми провели так звану «Стратегічну платформу» за участю всіх видів збройних сил, за участю як державних підприємств оборонної промисловості, так і приватних.

Про це 6 квітня ц.р. повідомив портал Security Talks у Facebook, посилаючись на заяву першого віце-президента Національної академії наук України, голови Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень, секретаря РНБОУ (1994-1999), академіка Володимира Горбуліна в програмі «Фронт Бадрака» на Апостроф TV.

«Тоді було внесено пропозицію — на мою думку, абсолютно грамотну — зробити двоярусне управління в оборонній промисловості. Міністерство оборони — замовник того, що потрібно сьогодні-завтра на фронті та з невеликою перспективою. А ось Міністерство стратегічної промисловості розробляє окремі програми створення окремих видів озброєння зі спеціальним фінансуванням», — уточнив він.

На думку В. Горбуліна, це дозволило б нам все те, що ми маємо на сьогоднішній день, з розряду розробок перевести в кінцевий продукт. Це було б запорукою того, що в майбутньому не лише Російська Федерація, а всі почнуть думати про те, чи треба заважати Україні розвиватися.

«І я тут не сказав про те, що ми і ракетну програму вже практично розробили. Вона була подана до Кабінету Міністрів, але, як завжди, наші деякі міністерства затримали її ухвалення. Але ми маємо всі можливості розробити ракетні системи, дальність яких буде щонайменше тисячу кілометрів. Ось тоді цікаво буде розмовляти», — підсумував він.

Поделиться публикацией