УКРАЇНІ СЛІД ВПРОВАДИТИ СПЕЦІАЛЬНИЙ РЕЖИМ КРЕДИТУВАННЯ ОПК У ВОЄННИЙ ЧАС – ЛІГА ОПК

«Ліга оборонних підприємств», що об’єднує понад 40 приватних оборонних компаній, закликала під час прес-конференції 23 січня за введення в Україні спеціального режиму кредитування ОПК у воєнний час.

 

В ході прес-конференції глава Наглядової ради Ліги, екс-прем’єр-міністр України (2005-2006), екс-міністр оборони (2007-2009) Юрій Єхануров акцентував: поточні і потенційні виклики обороноздатності України вимагають перегляду підходів влади до питань кредитування ОПК у воєнний час.

 

Як зазначив екс-прем’єр, в нових умовах держава повинна забезпечити для ОПК, за його словами, «спеціалізований банківський супровід» виконання оборонних держконтрактів і держоборонзамовлення (ДОЗ). «Розрахунки, кредитування в цій сфері повинні бути під особливим контролем і уряду, і Національного банку», — підкреслив він.

 

Як повідомив глава правління Ліги Олег Висоцький, на сьогоднішній день керівництвом Ліги на ім’я голови Ради НБУ вже підготовлено лист «з приводу спеціального режиму кредитування ОПК в період війни».

Поделиться публикацией