УКРАЇНІ ПОТРІБНО БРАТИСЯ ЗА СТВОРЕННЯ ЗРК, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ТЕ, ЩО ВОНИ РАНІШЕ НЕ СТВОРЮВАЛИСЬ – ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ

Україні потрібно братися за створення ЗРК, незважаючи на те, що вони раніше в державі не створювались.

Про це у першому номері журналу Defense Express в інтерв’ю головному  редактору журналу Defense Express Сергію Згурцю зазначив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

«За це потрібно братися. Перед нами стоять такі завдання, і ми безумовно повинні їх виконувати. Ми розуміємо, що це питання нашого подальшого розвитку. І це потягне за собою не тільки розвиток виробництва, а й розвиток науки, принципів застосування. Закупівля чужого все одно обійдеться дорожче» — аргументував генерал.

 

Павловський зазначив, що в Україні вже є багато цікавих напрацювань, представлені і з боку ДержККБ «Луч», і від ДП «Південне», є рішення від приватної компанії “Радіонікс”. «Ми оцінили цей потенціал і зробили висновок про можливість створення власних зенітних ракетних комплексів. З урахуванням вітчизняних спроможностей виробництва і співпраці з надійними закордонними партнерами, з якими ми маємо вийти на результат, який нас задовольнить. З розумінням того, що Україна повинна мати локалізацію виробництва не менше 70%» — переконаний заступник міністра.

Поделиться публикацией